Gå til hovedindhold

Madordning

I Brande Børnehaverne har vi fuld madordning.

30. sep. 2021
MONAS

Brande Børnehave har madordning.

Der er derfor mad til hele dagen, og man skal og må IKKE medbringe noget hjemmefra

Morgenmad

Vi starter dagen stille og roligt. Nogle børn spiser morgenmad, mens andre har spist hjemmefra, og hellere vil starte dagen med at lege.

Børnehaven har et tilbud om morgenmad fra kl. 6.30-7.30. Her er der mulighed for at spise fx havregryn, havregrød eller cornflakes.

Frugt

Ca. kl. 9.00 har børnene mulighed for at få et stykke frugt eller lidt grønt og brød.

Middagsmad

Til frokost spiser vi 3 dage om ugen rugbrød med forskelligt pålæg, og en ekstra ret. Pålægget varierer, der er fisk næsten hver dag, der er æg, frikadeller, spegepølse, ost m.m., og hver dag er der forskelligt grønt til. To dage om ugen får vi varmt mad. På Monas.dk har man mulighed for at se, hvad dagens menu er. Man går på hjemmesiden, klikker på ”institutioner” og derefter på ”Aktuel menu”  

Vi spiser naturligvis sammen med børnene, men der er mange børn om bordet, så personalet holder ikke øje med, præcist hvad og hvor meget børnene spiser.

Måltider skal være hyggelige gode stunder, hvor der er mulighed for at tale sammen, og det er det, vi vægter i børnehaven. Hvis barnet ikke har været vant til at spise rugbrød, vænner det sig hurtigt til det. Der bliver bestilt special mad udfra helbredsmæssige hensyn (allergier) og udfra religiøse ønsker.

Eftermiddagsmad

Kl. 14 spiser vi et mindre måltid, det kan være brød af forskellige slags, grød eller andet let. Vi spiser i etaper, så derfor er der mad mellem 14 og 15. Sent på dagen kan vi tage resterne frem fra tidligere måltider.

Når man spørger et børnehavebarn: ”Hvad har du spist i dag?”, så er der en ret stor chance for, at de ikke kan huske det, og ofte svarer ”ikke noget”. Personalet er opmærksomme på, om børn mangler appetit og ikke spiser i en længere periode, men en enkelt dag eller to uden den store appetit, det oplever mange børn, og det er ikke bekymrende.

Hvis dit barn har fin energi, vokser og trives, så får det sikkert det mad, det har brug for.

Mange børnehavebørn er sultne når de kommer hjem. Det betyder ikke, at de ikke har spist i børnehaven, men at de er i voksealderen, og har en sund forbrænding.